Fun Curling, het nieuwe bowlen!

Wil je een keer iets anders doen dat veel gelijkenissen heeft met bowlen? Dan is curling echt iets voor jou!

Kom lekker curling spelen op de sfeervolste en zeker unieke baan van Nederland! Alle bezoekers geven aan hoe gaaf dit is. Geweldig om met een kleine of grote groep te doen.

Wat is fun curling?

Curling is een olympische sport wat ontzettend leuk is om te doen. Bij curling schuif je een steen met handvat naar de ‘roos’ aan de andere kant van de baan. Hoe dichter bij de roos, hoe meer punten je kan verzamelen. Wie de meeste punten bij elkaar scoort, wint. Bij de olympische sport maken ze gebruik van ijsbanen en een veger, maar bij Fun Curling maken we gebruik van een andere ondergrond en hoef je geen veger te gebruiken. 

Net zoals bij de bowlingbanen heb je bij ons 6 curlingbanen naast elkaar. Een televisie hangt aan het plafond om van bovenaf te zien waar jouw steen is gestopt en hoeveel punten je hebt gescoord. Bij curling strijden jullie tegen elkaar. Het lijkt makkelijker dan het is, maar net zoals bij bowlen kan je de steen een draaiing mee geven (de curl) om een bepaald effect met de steen mee te geven.

Waarom dit zo populair is?

Het is gewoon gezellig, een sociaaltijdverdrijf en iedereen kan het doen. Curling is een zeer populaire sport wat lijkt op bowling, petanque en bocce.

Neem je vrienden, collega’s of familie mee en daag elkaar uit.

Speluitleg

Bij curling strijden jullie tegen elkaar. Het draait om een steen met een handvat. Die steen schuif je naar de ‘roos’ aan de andere kant van de baan, dit noemen we ook wel het ‘huis’.

Ieder team speelt vier curlingstenen per spel. Als alle stenen gespeeld zijn wordt de score bepaald.

Alleen de drie stenen die het dichtstbij het huis liggen tellen mee voor de punten. De overige stenen tellen niet mee.

1. punt voor een steen in de buitenste cirkel
2. punten voor een steen in de binnenste cirkel
3. punten voor een steen in het huis

Spelregels

  • Maximaal 7 personen per baan
  • Een team kan bestaan uit 1, 2 of 3 personen
  • Per baan kun je kiezen uit 2 of 3 teams
  • Wanneer je de baan betreed om de stenen te halen dien je schoenhoezen aan te doen
curling-emmen-uitleg